Moves & Skills Trainingen | Global Football Junior Academy

GFA JUNIOR ACADEMY

Have you ever dreamed of training like a professional football player?

De trainingen zijn geschikt voor jongens en meisjes van 7 t/m 15 jaar en vinden plaats op de zondagochtend bij vv Diepenveen en csv Apeldoorn (voor tijden zie inschrijfformulier). De kosten voor een cursus van 10 trainingen bedragen €175,-. (In termijnen betalen is mogelijk, zie inschrijfformulier). De prijs is inclusief een GFA-kledingpakket  (shirt, short & kousen), drinken tijdens iedere training en een certificaat aan het einde van de cursus. Iedere cursus wordt daarnaast afgesloten met een Tournament, waarbij (individuele) prijzen te verdienen zijn. De cursussen staan onder leiding van professionele, gediplomeerde trainers met een achtergrond als speler of trainer binnen het Betaalde (Jeugd) Voetbal. Naast de vereiste pedagogische kwaliteiten beschikken zij ook over de juiste specifieke technische bagage. De trainingen vinden plaats op kunstgras. Dit om afgelastingen zoveel mogelijk te beperken.

Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging om mee te doen. Na de GFA Junior Academy is er de mogelijkheid om door te stromen binnen de Global Football Academy. Voor meer info, kijk verder op onze site.

Heb jij plezier in voetballen en ben je zoek naar een manier om jezelf te verbeteren ? Bekijk dan verder deze site, lees wat de GFA voor jou kan betekenen en schrijf je in voor één van onze cursussen !

Wij hopen je snel te ontmoeten….

Goed om te weten

Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging om mee te doen. Na de GFA Junior Academy is er de mogelijkheid om door te stromen binnen de Global Football Academy. Voor meer info, kijk verder op onze site. Heb jij plezier in voetballen en ben je zoek naar een manier om jezelf te verbeteren ? Lees wat de GFA voor jou kan betekenen en schrijf je in voor één van onze cursussen! Wij hopen je snel te ontmoeten….

Sign up now

Opleidings model

Take the chance to attend daily trainings from experienced coaches

Ballmastery basics

Ballmastery & speed


Tijdens de trainingen staat het trainen van functionele technische vaardigheden centraal. Het opleidingsmodel bestaat uit 3 verschillende pijlers die gedifferentieerd binnen de verschillende cursussen en niveaus aan de orde komen.

Ballmastery basics & speed

 • Basistechnieken / Balgevoel
 • Snel voetenwerk
 • Ritme / frequentie
 • Dribbelen en drijven
 • Looptechniek & Coördinatie

1v1 moves (s)

 • Tegenstander naast je of komend van de zijkant

1v1 moves (b)

 • Tegenstander in de rug ( achter je )

1v1 moves (f)

 • Tegenstander frontaal ( voor je )

Passing & receiving

 • Over de grond
 • Door de lucht
 • Balsnelheid
 • Open- en wegdraaien
 • Aanvallen van de bal
 • 1st touch

Transition

 • De omschakeling wordt beschouwd als een essentieel hoofdmoment en komt dan ook iedere training terug binnen duel- en partijvormen

Drills

 • BASISVORMEN ( Lijn, driehoek, vierkant etc )
 • Specifieke MOVES
 • Combinatie van MOVES
 • MOVES icm first touch ( aanname )
 • MOVES & Finishing ( afwerkvormen )
 • Spelvormen
 • Duelvormen ( Combat )
 • SMALL SIDED GAMES ( kleine partijvormen )

Rol van de trainer-coach

1 Trainer doet de move/vaardigheid voor
LEARN BY EXAMPLE

2 Trainer neemt de move/vaardigheid langzaam en stap voor stap door
LEARN BY INSTRUCTION

3 Trainer doet de move/vaardigheid en spelers doen gelijk mee ( + coaching )
LEARN BY PRACTICE

4 Speler doet zelf de move/vaardigheid. Trainer loopt rond, motiveert en controleert
LEARN BY REPITITION

5 Uitvoering steeds meer op snelheid en in complexere situaties
COMPLEX LEARNING

De 4 trainingsfasen

Groepen worden ingedeeld op leeftijd

Spelers die voor het eerst deelnemen worden in een startersgroep geplaatst ( BALLMASTERY BASICS ). Om een ieder voldoende weerstand te bieden tijdens de trainingen, zal tijdens de eerste twee trainingen het niveau van de groepen en de individuele spelers kritisch worden bekeken en zullen spelers mogelijkerwijs van groep veranderen. Dit met als doel een optimaal leerklimaat te garanderen voor iedere speler/speelster en zijn of haar groepsgenoten en een ieder de voor hem of haar juiste weerstand te bieden. Na de eerste twee trainingen zullen spelers in principe niet meer van groep veranderen.

Door de coaches zal begeleiding op maat worden geboden, waarbij iedere speler op zijn of haar niveau bevraagd wordt. Zo kunnen weerstanden opgevoerd worden, kunnen spelers extra uitgedaagd worden of kunnen technieken binnen meer complexe situaties gecombineerd worden.

De 4 trainingsfasen

1 De opstartfase
Tijdens de opstartfase wordt ( vaak spelenderwijs ) de juiste prestatiesfeer voor de training gecreëerd en nemen de spelers kennis van het onderwerp van de training

2 De 1e trainingsfase
De spelers werken in vereenvoudigde vormen ( aangepaste weerstand ), aan het onderwerp van de training en krijgen meer prikkels van de coach

3 De 2e trainingsfase
Tijdens deze fase staan duelvormen centraal. In kleine aantallen worden de aangeleerde technieken onder weerstand geperfectioneerd.

4 De wedstrijdfase
Iedere training wordt er afgesloten met een partijvorm, waarin de aangeleerde technieken naar eigen inzicht kunnen worden toegepast.

Methodische opbouw

Have you ever dreamed of training like a professional football player?

Afhankelijk van het niveau van de groep en haar individuele spelers kan door de coach gekozen worden voor spelvormen, geïsoleerde vormen, afwerkvormen, duelvormen, positie-en partijvormen etc. Elke cursus wordt afgesloten met een 4v4-toernooi met individuele winnaar. Alle spelers worden door elkaar ingedeeld en iedere wedstrijd wordt er, met nieuwe teamgenoten, individueel punten verzameld. Na afloop van het toernooi worden niet alleen prijzen uitgereikt voor de spelers met de meeste punten, maar bijvoorbeeld ook voor de mooiste move, de meest strijdvaardige speller of “MVP”. Ook kunnen er prijzen worden uitgereikt voor de spelers die tijdens de cursus de meeste vooruitgang hebben geboekt. Het trainen van de technische vaardigheid in al haar facetten vraagt motivatie, plezier, doorzettingsvermogen en geloof in eigen kunnen. De coaches zullen vooral positief stimulerend optreden en proberen iedere speler een stap verder te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Intrinsieke motivatie van de speler speelt hierbij een belangrijke rol.

De aangeboden technieken zullen stapsgewijs worden aangeleerd. Dit gebeurd middels onderstaande methodische opbouw:

1
Vrije ruimte

Weerstand: de bal

2
Georganiseerde ruimte

Weerstand: de bal, pionnen en ruimte ( richting )

3
Snelheid van handelen

Weerstand: de bal, pionnen, ruimte & tijd

4
Met tegenstander als "partner"

Weerstand: de bal, pionnen, ruimte, tijd & inzicht

5
Volledige weerstand

Weerstand: de bal, pionnen, ruimte, tijd, inzicht en tegenstander

Levels & Endorsements

Have you ever dreamed of training like a professional football player?

Drill master

1x deelname

Drillmaster

Skill master

2x deelname

Skillmaster
(Bronze)

Skill master

3x deelname

Skillmaster
(Silver)

Skill master

4x deelname

Skillmaster
(Gold)

Skill master

5x deelname

Skillmaster
(Platinum)

Master of combat

5x of meer deelname

Master of combat (elite)

Moves & Skills

Momenteel worden er geen trainingen aangeboden!